• foret ardennes
  • neige fagnes
  • gibier
  • Reinhardstein
  • Centre de Xhoffraix
  • Panorama Vue de l'église
  • Les Trôs Marets

Xhoffraix , pittoresk dorpje verscholen op een beboste heuvel.

Webside:http://www.tourisme-fagnes.be/fr/accueil.htm

Het pittoreske dorpje Xhoffraix is een deelgemeente van de stad Malmedy en ligt op de beboste hoogtes, een tiental minuutjes met auto van dit centrum. Xhoffraix is gelegen aan de rand van het prachtige natuurpark van de Hoge Venen, wat voor vele natuurliefhebbers van Xhoffraix een gegeerd dorpje maakt om in te verblijven en te genieten van het landschap rond Xhoffraix dat gekenmerkt wordt door wijdse graslanden en beboste heuvels, specifiek aan veengebieden.Hierdoor verdubbelt Xhoffraix haar aantal inwoners van 500 naar 1000 inwoners in het toeristisch seizoen.

Xhoffraix, decor van oude legendes

Xhoffraix, charmant dorpje aan de rand van de Hoge Venen, is ook bekend door de legende van de verloofde van de Venen.Op 21 januari 1871 verneemt de Pruisische Marie Solheid, verloofd met François Reiff, dat ze de documenten die de toestemming moesten geven om te trouwen met haar geliefde kon ophalen in Xhoffraix. Ondanks de gure sneeuwstorm onderneemt het jonge koppel toch de tocht naar Xhoffraix. Maar hun onvoorzichtigheid wordt hen fataal en Marie sterft onderweg volledig uitgeput evenals haar verloofde François.

Verblijven in het dorpje Xhoffraix, aan de rand van de Hoge Venen.

In vroegere tijden leefde het rustige Xhoffraix merendeels van de landbouw. Heden ten dage, is deze activiteit haast volledig stilgevallen en zijn de woningen en oude hoeves gerenoveerd en omgebouwd tot B & B's, hotels en vakantiehuizen om de vele vakantiegangers te verwelkomen.

Ook de familie Lodomez stelt verschillende comfortabele vakantiehuizen ter uwer beschikking in het kalme Xhoffraix.Of u nu met zijn tweetjes, in familiekring of onder vrienden een aangenaam verblijf wenst door te brengen, u vindt steeds een ideaal vakantiehuis in onze ruime keuze van elegante vakantiehuizen in de groene natuuromgeving van Xhoffraix en in de nabijheid van wandel- en skipistes.

Al onze vakantiehuizen, kunnen van 2 tot meer dan 30 gasten herbergen en zijn steeds voorzien van alle nodige infrastructuur om van uw verblijf een succes te maken.Voor echte levensgenieters treft u onder onze vakantiehuizen in Xhoffraix juweeltjes aan, uitgerust met bubbelbaden, jacuzzi's, sauna's, ....zoals ons vakantiehuis Le Brochepierre in Xhoffraix.

Neem gerust een kijkje in onze vakantiehuizen in Xhoffraix en contacteer ons vrijblijvend voor alle vragen of informatie die u nodig heeft


Xhoffraix, een ideaal dorpje voor een aangenaam verblijf in de Hoge Venen

Tussen natuur en legendes in het veendorpje Xhoffraix